قبض برق برای صاحبان کولرگازی
مبلغ قبض برق صاحبان کولرگازی چقدر است؟/هشدار قطع برق پرمصرف ها
اقتصاد > انرژی - استفاده از وسایل پرمصرف برقی در تابستان باعث جیره بندی برق و آب در بسیاری از مناطق تهران شده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس آمارهای وزارت نیرو، میزان بارندگی پایتخت از ابتدای سال آبی یعنی از اول مهرماه 1393 تا کنون بالغ بر 266 میلیمتر بوده است. این مقدار در مقایسه با آمار درازمدت 46 ساله 19 درصد کاهش داشته است.
براساس آخرین آمار، وضعیت ذخایر در سد امیرکبیر 182 میلیون، سد لتیان 70 میلیون، سد لار 149 میلیون، سد طالقان 246 میلیون و سد ماملو 167 میلیون متر مکعب است.
بنا بر این جمعا 816 میلیون مترمکعب آب در سدهای پنجگانه استان تهران موجود است که در مقایسه با شرایطی که بارندگی خوب باشد حدودا 146 میلیون مترمکعب نسبت به شرایط طبیعی، کمبود وجود دارد. این کمبود به گفته مسئولان شرکت آب منطقه ای تهران اگر مدیریت نشود، احتمال جیره بندی آب را افزایش می دهد.
این در حالی است که تهران طی هفته های اخیرگرمای بالای 40 درجه را تجربه کرده است.
میزان مصرف برق نیز طی روزهای اخیر در پایتخت به حدی افزایش یافته که به رکورد مصرف معمول در مرداد ماه هر سال رسیده است.
تهرانی ها در برخی از روزهای تیر بیش از 9000 مگاوات برق مصرف کرده اند. این در حالی است که چنین مصرفی سال گذشته در روزهای میانی مرداد ماه ثبت شده است.
به گفته مسئولان شرکت توزیع برق استان تهران، افزایش بی سابقه مصرف برق در 10 روز اول تیرماه تا حد زیادی معلول افزایش دمای هوا به بالای 41 درجه بود. این میزان مصرف برق در تهران در سالهای گذشته بیسابقه بوده است.
مدیرعامل برق منطقهای تهران می گوید: «باید صرفهجویی 10 درصدی در مصرف صورت بگیرد و اگر صرفهجویی اتفاق نیفتد در روزهای گرم تر احتمال خاموشی در برخی مناطق خواهد بود».
گفتنی است حدود 70 درصد از خانوارهای ایرانی در فصل گرما از کولر های آبی و یا گازی برای خنک کردن محیط زندگی خود استفاده می کنند. تهران در مصرف برق مقام اول را درکشور داشته و در فصول مختلف این مقام را حفظ کرده است.
کولرهای آبی در مناطقی که رطوبت هوا بالا است، مانند شمال و جنوب کشور از کارایی خوبی برخوردار نیستند، به همین علت در این مناطق از کولرهای گازی بطور گسترده استفاده می شود.
اما درمناطقی که شرایط آب و هوایی برای استفاده از کولرآبی مساعد است، استفاده از کولر گازی اشتباه است .
مصرف بالای انرژی الکتریکی در کولرهای گازی، اهمیت بهینه سازی و کنترل مصرف انرژی الکتریکی را در این وسایل ایجاب می نماید.
مقدار انرژی مصرفی در کولرهای گازی تابع عوامل مختلفی است که از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر مصرف انرژی الکتریکی کولرهای گازی می توان به محل نصب، سرویس و نگهداری مناسب و تناسب ظرفیت برودتی کولر با فضای مورد استفاده ( از لحاظ مساحت ، دما و رطوبت) اشاره نمود .
توان کولرهای آبی درحدود 500 وات و در مورد کولرهای گازی بالغ بر 2000 وات است .
متاسفانه در سال های اخیر یکی از پرمصرف ترین وسائل برقی که در تابستان مورد استفاده اغلب تهرانی ها قرار می گیرد کولرهای گازی است. در صورتی که با توجه به شرایط رطوبت آب و هوای اسن شهر می توان از کولرهای آبی نیز استفاده کرد.
اگر یک کولر گازی "کم مصرف و با "رتبه انرژی A" به مدت 12 ساعت در شبانه روز روشن باشد، متوسط مصرف ماهانه مشترکان را به 850 تا 900 کیلوات ساعت افزایش می دهد.
این در حالی است که یک کولر آبی در صورت استفاده در 12 ساعت شبانه روز منجر به مصرف حدود 350 کیلووات ساعت برق در طول یک ماه خواهد شد.
به عبارت دیگر استفاده از یک کولر گازی در مقایسه با کولرهای آبی افزایش بیش از 6 برابری بار مالی قبوض برق مشترکان را به همراه خواهد داشت.