ایران به ترکیه برق می دهد
سازمان تنظیم بازار انرژی ترکیه بعداز بررسی تقاضای شرکت های خصوصی این کشور، اعلام کرد به 3 شرکت ترکیه ای اجازه خواهد داد تا از ایران برق وارد کنند.
به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران از طریق دو منطقه 'بازرگان به دوغوبایزید' و 'خوی' به شهرستان 'باش قلعه' ترکیه، خطوط انتقال انرژی برق ایجاد کرده است .
ظرفیت خط بازرگان به دوغوبایزید در 20کیلومتری مرز ایران، 80مگاوات و خط خوی به باش قلعه از توابع استان 'وان' و در نزدیکی مرز ایران 170مگاوات بود که در سالهای اخیر ظرفیت انتقال برق از این خطوط به بیش از 400 مگاوات رسیده که معادل سالانه 3.5 میلیارد کیلو وات ساعت انرژی برق می توان از آنها عبور داد.
ترکیه در سال گذشته حدود 850 میلیون کیلووات ساعت برق از ایران وارد کرده است.
سازمان تنظیم بازار انرژی ترکیه روز دوشنبه با صدور اطلاعیه ای در تارنمای رسمی خود از شرکتهای دارای مجوز لازم برای تجارت بین المللی برق خواست حداکثر تا 9 ماه مارس ( 18 اسفند ماه ) تقاضای خودرا در خصوص واردات برق از ایران به این سازمان ارایه کنند.
پیشتر سه شرکت خصوصی ترکیه که دارای شرایط لازم در تجارت بین المللی برق هستند با مراجعه به این سازمان خواهان اجازه واردات برق از ایران شده بودند.
یکی از این شرکت ها 'جنت الکتریک انرژی' ترکیه ( Gent Elektrik Enerji ) است که سال گذشته با مراجعه به سازمان یادشده خواهان واردات برق از طریق خوی – باش قلعه شده است.
فرایند قانونی واردات برق از ایران بعداز تصمیم سازمان تنظیم بازار انرژی ترکیه در مورد صلاحیت شرکت های متقاضی واردات برق و اعلام آن به سازمان توزیع برق ترکیه و برقراری مناقصه بین این سه شرکت به پایان رسیده و انتظار می رود ظرف سالجاری واردات برق توسط یکی از سه شرکت یادشده از ایران آغاز شود.
شرکت جنت الکتریک پیشتر مجوز واردت برق از ایران برای یک سال را دریافت کرده بود.
این شرکت یکی از شرکت های هلدینک 'سوم پترول' ترکیه است که در امر احداث خط لوله در ایران و احداث خط لوله انتقال گاز به اروپا در ترکیه فعالیت دارد.
با واردات برق ترکیه از ایران، همکاری انرژی ایران و ترکیه بعد دیگری بخود می گیرد.
ترکیه حدود 20 درصد گاز مورد نیاز و بین 30 تا 40 درصد نیاز نفت خام خود را از جمهوری اسلامی ایران تامین می کند.
براساس این گزارش، در سال 2013 ترکیه حدود 850 میلیون کیلووات ساعت برق از ایران وارد کرده بود.
ترکیه در همین سال 5 میلیارد کیلووات ساعت برق از 5 کشور همسایه خود وارد کرده و 335 میلیون دلار برای آن هزینه کرده است.
منبع: ایرنا
- ۹۳/۱۲/۰۴