باکتری با غذای الکتریسیته
یوشیمیستها از گذشته تا کنون میدانستند که الکترونها بخشی از چرخه حیات هستند، و اکنون دانشمندان موفق به یافتن تعداد زیادی از باکتریهایی شدهاند که الکترون تنفس میکنند و میخورند.
به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از همشهری، براساس گزارش NBC، برخی از گونههای باکتریایی وجود دارند که بهجای اینکه الکترونهای مورد نیاز خود را از طریق مکانیزم قند و ادنوزین تریفسفات بهدست آورند مستقیما آنها را جذب میکنند، در حقیقت این باکتریها الکترون خالص را نفس کشیده و میخورند.
محققان با توجه به این ویژگی باکتریها، از جریان برق برای تبدیل کردن باکتریها به شبکهای از نانوکابلهای زیستی استفاده کردهاند.
محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که این پرورشگاه باکتریهای برقخوار را ایجاد کردهاند، معتقدند چنین ارگانیزمهایی میتوانند در فضاهای فرازمینی و در سطح دیگر سیارهها زندگی کنند. اما در عین حال این محققان میخواهند باکتریهای برقخوار را روی زمین و برای برقرسانی به ابزار مختلف بهکار بگیرند.
دانشمندان با ایجاد تغییر در ولتاژ برق، میتوانند میزان جریان الکترونها را تنظیم کنند. بر همین اساس محققان درحال حاضر با استفاده از این باکتریها مشغول ساخت ترانزیستورهای زیستی، سلولهای سوختی، و سیستمهای باکتریایی برای سمزدایی از فاضلاب هستند، حرکتی که میتواند آغازگر عصر میکرو صنایع باشد.
- ۹۳/۰۶/۱۴