ورود نسل جدید فناوری کاهش مصرف انرژی در یخچال فریزر
10 کارخانه بزرگ کشور 90 درصد تولید داخل را انجام می دهند که با حمایت از این شرکت ها و تجهیز خط تولید آنها به این فناوری، کاهش مصرف انرژی به میزان سالانه 131 هزار و 400 مگاوات ساعت به ارزش 200 میلیارد ریال محقق میشود.
مجری طرحهای بهینه سازی سازمان بهره وری انرژی ایران (سابا) از ورود نسل جدید فناوری کاهش مصرف انرژی در یخچال فریزر خبر داد.
مهندس "احمدرضا توکلی" در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، اظهار داشت: براساس مصوبه های دولت در سال 88، باید رتبه انرژی وسایل برقی ساخت داخل دستکم دو رتبه افزایش یابد.
وی افزود: براساس اقدامهای انجامشده و حمایتهای صورتگرفته در بخش لوازم خانگی، 400 میلیون کیلووات ساعت صرفهجویی در مصرف انرژی الکتریکی تحقق یافته که معادل 70 مگاوات بار نیروگاهی است.
وی ادامه داد: تاکنون 10 کارخانه یخچال فریزر تحت حمایت قرار گرفته و لوازمی با رتبه A و بالاتر تولید کردهاند.
وی با بیان اینکه براساس پروتکل مونترال و کیوتو، کشورهای صنعتی و توسعهیافته به سمت جایگزینی مبردهای یخچال فریزر از R134a بهR600a حرکت میکنند، گفت: با برنامهریزیهای انجام گرفته، کارخانههای سازنده یخچال فریزر در کشور با تغییر خط تولید خود، به سمت تولید لوازمی مجهز به مبرد R600a حرکت میکنند که افزون بر صرفهجویی در مصرف انرژی، دستکم دو رده رتبه انرژی یخچال فریزر ارتقا یافته و موجب کاهش آلایندههای زیستمحیطی میشود.
وی تعداد یخچال فریزرهای تولیدی در کشور را سالانه بین یک میلیون و 200 هزار تا یک میلیون و 300 هزار دستگاه عنوان کرد و گفت: 10 کارخانه بزرگ کشور 90 درصد تولید داخل را انجام میدهند که با حمایت از این شرکتها و تجهیز خط تولید آنها به این فناوری، کاهش مصرف انرژی به میزان سالانه 131 هزار و 400 مگاوات ساعت به ارزش 200 میلیارد ریال محقق میشود.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری موردنیاز برای تغییر هر خط تولید حدود 20 میلیارد ریال است، افزود: سازمان بهره وری انرژی ایران سیاستهای حمایتی خوبی را در این زمینه درنظر گرفته است.
وی از استقبال سه کارخانه تولید یخچال فریزر برای استفاده از این فناوری جدید در کشور خبر داد و گفت: به منظور تجهیز این سه کارخانه به فناوری جدید کاهش مصرف انرژی، 70 میلیارد ریال بهصورت تسهیلات بدون بهره درنظر گرفته شده است.
توکلی اظهار داشت: اجرای این طرحها در این سه کارخانه از نیمه دوم سالجاری آغاز شده و طی هشت ماه به بهرهبرداری میرسد.
وی خاطرنشان کرد: براساس پروتکل کیوتو، کشورهای صنعتی و توسعه یافته از سال 1996 تا 2020 باید 90 درصد مبردهای خود را به فناوریR600a مجهز کنند.
- ۹۳/۰۵/۲۵